Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti

Historie

Dansk folkeparti blev stiftet den 6. oktober 1995 af Pia Kjærsgaard og tre andre fra Fremskridtspartiet. Dansk Folkeparti er ikke et ideologisk parti, men et holdningsparti.

På dansk folkepartis stiftende møde den 2.6.1996 blev Pia Kjærsgaard valgt som landsformand. Partiet fik på kort tid 6500 medlemmer.

Ved folketingsvalget i 1998 fik Dansk Folkeparti 7,4 % af stemmerne og 13 mandater efterfølgende så tallene sådan her ud:

  • I 2001 er partiet allerede vokset til at få 12 % af stemmerne og 22 mandater.
  • I 2007: 13,9 % og 25 mandater
  • I 2011: 12,3 % og 22 mandater
  • I 2015: 21,1 % og 32 mandater

Dermed blev Dansk Folkeparti det største borgerlige parti men mod forventning valgte de at stå udenfor regeringen (http://denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Samfund/Danske_politiske_partier_og_bev%C3%A6gelser/Dansk_Folkeparti)(https://danskfolkeparti.dk/partiet/historie/)(https://danskfolkeparti.dk/partiet/historie/)

Organisation

Dansk Folkeparti er topstyret, man må ikke kritisere partiet offentligt. Nye medlemmer screenes af en gruppe DF-ansatte for offentlig fremsat kritik mod DF, bl.a. På Facebook. Dansk Folkeparti har en regel om at kritik skal holdes bag lukkede døre – følges denne ikke, er man ikke velkommen i partiet, hvilket udmærket afspejler topstyringen. (https://www.b.dk/politiko/df-top-topstyring-fortsaetter-de-naeste-40-aar)

På Folketingets hjemmeside er den officielle organisering således:

Folketingsgruppens ledelse

Gruppeformand: Peter Skaarup
Næstformand: Søren Espersen
Gruppesekretær: Martin Henriksen
Politisk ordfører: Kristian Thulesen Dahl

Folketingets formand: Pia Kjærsgaard

Partiets Ungdomsorganisation

Dansk Folkepartis Ungdom
Postboks 2297
1025 København K
Tlf.: 2193 0093
Formand: Chris Bjerknæs

Kilde: http://www.ft.dk/da/partier/partier-i-folketinget/dansk-folkeparti/organisation

Sundhedspolitik 

Dansk Folkeparti ønsker et moderne sundhedsvæsen som alle har adgang til. De støtter et offentligt skattefinansieret sundhedsvæsen. De forventer at danske regioner leverer topkvalitet og holder øje med at sygehusvæsenet hele tiden forbedres.

Det er vigtigt med et effektivt sundhedsvæsen, hvor flere kommer hurtigt i behandling efter de nyeste behandlingsmetoder.

Vi finder ikke yderligere om deres sundhedspolitik på deres hjemmeside, til gengæld finder vi en smule mere om det i deres principprogram på side 4, nemlig følgende:

“Pleje og omsorg af ældre og handicappede er en offentlig opgave. Det skal sikres, at disse grupper af borgere får et værdigt og trygt liv med ens vilkår overalt i landet.  Sundhedspleje og sygehusvæsen skal være på højeste niveau og som udgangspunkt være offentligt og finansieret over skatterne. Forebyggende sundhedspleje skal prioriteres højt.”

Spørgsmål til Dansk Folkeparti:

Hvad er DF holdning til når der komme nyt dyrt medicin, skal man tage hensyn til prisen eller skal alle have ret til den nye medicin der kommer?

Det er vigtigt med et effektivt sundhedsvæsen – hvordan vil I effektivisere?

Arbejdsmarkedspolitik 

Dansk Folkeparti mener altså, at hvis vi fortsat vil være et “velstandsland”, er vi afhængige af, at folket arbejder. Kvaliteten af arbejdet er også en faktor, DF går op i, og tillige har landet brug for iværksættere. Danmark skal indrettes, så flid og dygtighed betaler sig ifølge deres principprogram.

I en artikel fra Jyllands-Posten fra 2016 (omkring trepartsforhandlingerne mellem arbejdsmarkedets parter, som er en del af den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter aftaler balancerede og ansvarlige løsninger på arbejdsmarkedets udfordringer), udtaler DFs finansordfører René Christensen oplægget for forhandlingerne er skæve, uigennemtænkte og grel forskelsbehandling af danskere og flygtninge. Dette afspejler Dansk folkepartis politik om arbejdsmarkedet, hvor indvandrere ikke er en det af det. Han mener at kommunernes kontante belønninger for at få indvandrere ud på arbejdsmarkedet, modarbejder kontanthjælps-danskernes chancer for at finde 225-timers beskæftigelse, for at opretholde fuld kontanthjælp og få en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Spørgsmål til Dansk Folkeparti:

I skriver at DK skal indrettes så flid og dygtighed betaler sig – hvordan vil I helt lavpraktisk omsætte det til politik?

 

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE8438004/df-om-job-til-flygtninge-forfejlet-forskelsbehandling/

Socialpolitik 

DF mener at et samfund bør bedømmes på, hvordan det behandler sine udsatte og svage medborgere – helt i stil med Ghandi, som siger næsten det samme, nemlig at: “et lands storhed måles på, hvordan det behandler sine svageste borgere”.

DF arbejder for at skabe de bedst muligt forhold for de svageste grupper: ældre, handicappede og udsatte skal have et trygt og værdigt liv.

De sondrer mellem socialpolitik for danskere og indvandrere/udlændinge, og der er netop 1. behandlet et forslag til en ændring i lov om aktiv socialpolitik, hvor DF er med, som forringer retten til kontanthjælp for udlændinge samt indførelse af et beskæftigelseskrav for ret til uddannelseshjælp og en ophævelse af, at man kan få opholdstilladelse på baggrund af AM-tilknytning. Man stiller altså en gruppe af mennesker socialt dårligere end nu. (https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=201088)

I lovforslag L239 som kun er førstebehandlet, er fx er forringelse af muligheden for at opnå kontanthjælp på 5: “Adgang til uddannelses- eller kontanthjælp er i dag betinget af, at ansøgeren opfylder opholdskravet. Der stilles i dag ikke krav om forudgående beskæftigelse for at opnå ret til uddannelses- eller kontanthjælp. Med aftale om lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger indføres et supplerende krav om 2½ års beskæftigelse inden for de seneste 10 år i tillæg til stramningen af opholdskravet for at have ret til uddannelses- eller kontanthjælp. Beskæftigelseskravet skal tilskynde til at få en mere fast tilknytning til arbejdsmarkedet.”

Spørgsmål til Dansk Folkeparti

Mener DF at der skal førers en anderledes social politik overfor indvandre end der skal overfor danskere?

Integrationspolitik

I DF vil man gerne hjælpe mennesker som flygter fra livstruende situationer, men det er vigtigst for DF at hjælpen gives i nærområderne. Der skal hjælp til genopbygning og nødhjælp, så vi kan sende de retur, der alligevel er ankommet til DK.

DF mener at det er uansvarligt at vi modtager flere udlændinge end vi kan absorbere og vi skal ikke i misforstået godhed acceptere at samfundet undermineres af værditab på frihed, ligestilling og demokrati. Vi skal give flygtninge tryg- og sikkerhed mens de er her, men de skal hjem igen.

For de udlændinge der allerede er her og skal blive her, skal der stilles krav om at de skal følge de danske love og overholder regler, normer og værdier, som ytringsfrihed og demokrati, for at sikre vores danske samfund.

De er i øvrigt imod at der bygges moskeer i DK, da det forværrer integrationen. https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/dfer-i-oproer-grotest-kommuner-giver-tilladelse-til-moskeer

Spørgsmål til Dansk Folkeparti:

  •  En stor del af jeres politik er rettet mod at undgå muslimsk indvandring, men da man ikke må diskriminere, gør formuleringen, at man også rammer danskere, der ønsker en kæreste eller ægtefælle til landet – Er det rimeligt at man derved også rammer danskere der fx ønsker sin kæreste til DK fra et ikke-vestligt land?

DFs modstand mod islam, ses også, når der skal uddeles kulturmidler fra Regionens side. Lone Langballe har afvist at støtte en udstilling om tørklæder, som Museum Midtjyllands Textilforum i Herning søgte om midler til. Hun mener at det er at propandagere islam og vil understøtte en kulturafvikling i stedet for en kulturudvikling. https://www.aoh.dk/artikel/det-store-trklde

Spørgsmål til Dansk Folkeparti:

  •  I mener ikke at oplysning om islam og hvad det med tørklæder betyder for den enkelte muslim –  Det er en udstilling om kulturel mangfoldighed og bare fordi man udstiller det, betyder det jo ikke at danskerne står i kø, for at komme til at gå med tørklæde? Hvorfor er det så farligt at få ud i det offentlige rum, hvad tørklædet betyder?

https://politiken.dk/indland/politik/folketingsvalg2015/art5579024/DF-Nyt-krav-til-erhvervslivet-skal-begr%C3%A6nse-muslimsk-indvandring

Uddannelsespolitik 

I DFs principprogram finder vi begrænset materiale om deres uddannelsespolitik. Der står at undervisning, uddannelse og forskning prioriteres højt og at der skal undervises i historie og kultur. De sætter alle typer af arbejde lige, da der er ligeligt brug for alle arbejdstyper for at udvikle landet. Der skal tages hensyn til den enkeltes evne, færdigheder og interesse.

Vi finder yderligere information om DFs politik på området fra 2005 i denne artikel (http://nyheder.tv2.dk/article.php/id-3306018:dansk-folkeparti-uddannelsespolitik.html), som bl.a. siger:

  •  En forudsætning for samfundet udvikling:
  • Derfor skal undervisning på alle niveauer være gratis for danske borgere. Den fælles ramme for al undervisning skal være dansk kultur og samfundssyn.

 

  • Folkeskolen:
  • Skal styrkes fagligt og medvirke til elevers dannelse
  • Bør ikke overskride 28 elever/klasse
  • Eleverne skal lære at indtage en kritisk holdning til politiske ideologier og indoktrinering af enhver art skal forbydes.
  • Flugten til privatskoler skal stoppes

 

  • De gymnasiale uddannelser:
  • Reelle optagelsesprøver
  • Undervisningsniveauet skal løftes
  • HF skal forbeholdes folk der har været ude af udd.systemet i en periode.

 

  •  Erhvervsuddannelser
  • Denne lægger vejen for et tilfredsstillende arbejde og en stabil indkomst
  • Dette er en god mulighed for alle

 

  •  Videregående uddannelser
  • Der skal indføres adgangs-og stopprøver
  • Der skal indføres en to-årig basisuddannelse som kan hjælpe med et efterfølgende optimalt studievalg

 

  •  Forskning:
  • Grundforskning skal prioriteres højt
  • Skatteloven skal indrettes så private har fordel at  yde bidrag til forskning
  • Der skal bevilliges tilstrækkeligt til at der er råd til nye forskerkompetencer
  • Fastholdelse af forskere gennem individuelle aflønningsformer

 

  •  Studiestøtte:
  • Danske studerende i udlandet skal have samme økonomiske vilkår som studerende i Danmark
  • Befordringsrabatten skal erstattes af en ensartet fradragsordning
  • I 2025-planen, som DF har stemt for, kommer til at betyde at fra 2019, vil man max kunnen få SU i 5 år på en videregående uddannelse og den nedsættes med 1200/md men man må så tjene mere ved siden af, end nu. Lånemuligheden udvides med 46.000, så studerende kan opretholde samme levestandard som i dag. (https://uniavisen.dk/su-reform-er-tilbage-paa-bordet/)

 

Spørgsmål til Dansk Folkeparti:

  •  I forhold til at man skal tage en prøve for at komme ind på gymnasie- og videregående uddannelser i stedet for på rene karakterer eller kvote 2 – er eneste alternativ så at tage en erhvervsuddannelse? (og hvad så med de handicappede som ikke kan varetage et “erhvervsuddannelsesjob”, men som måske (gennem en videregående uddannelse) ville kunne bidrage til samfundet, omend med et lidt lavere gennemsnit end sine medstuderende?)
  • I vil lukke uddannelser på engelsk for at sætte en stopper for de godt 30.000 udenlandske borgere der fik SU på en dansk uddannelse i 2014 (https://www.b.dk/politiko/dansk-folkeparti-vil-lukke-uddannelser-paa-engelsk) – Engelsk er en forudsætning for, at vi kan klare os godt i fremtiden og en undervisning på dette sprog vil kun højne niveauet og forudsætningerne for at kunne begå sig på et fremtidigt arbejdsmarked (nationalt og internationalt) – er det ikke et skridt tilbage?

 

Fordelingspolitik 

Ud fra de andre velfærdsområder, kan vi udlede at DF ønsker at:

  •  Minimere omkostningerne på flygtning/indvandrere
  • Give flere penge til forskning
  • Minimere den gratis del af SU’en
  • Maximere lånedelen af SU, så der kommer flere penge tilbage i statskassen
  • Flere penge til sygehuse og forebyggende behandling
  • Ældre skal have bedre vilkår og flere ressourcer
  • Et maksimum på 28 elever pr folkeskoleklasse, må afføde at folkeskolen skal tilføres flere ressourcer.

Generelt kan man sige at Dansk Folkeparti vil omfordele til de svageste, men vi får egentlig ikke at vide, hvor de vil trække pengene fra, ud over på udlændinge-området.

https://www.altinget.dk/artikel/vil-vaerdipolitik-overmande-fordelingspolitik

https://www.b.dk/politiko/df-om-finanslov-fordelingspolitik-er-det-store-stridspunkt

 

Spørgsmål til Dansk Folkeparti:

  •  Hvor langt vil I gå på kompromis med resten af jeres politik for at opnå yderligere stramninger på udlændingeområdet?

 

 

 

 

Skriv en kommentar